Dragi prieteni,

Ma numar si eu printre prietenii lui Andrei care incercam sa gasim solutii care sa-l ajute pe el si familia lui sa treaca prin aceasta dificila experienta cu numele de leucemie.

Andrei a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica pro-B si desi nu e niciodata vreun moment prielnic sa primesti o astfel de veste, in cazul lui Andrei chiar a venit in momentul cel mai nepotrivit cu putinta, cand sotia lui era insarcinata
in opt luni, cu baietelul lor. Din acel moment a inceput calvarul cunoscut celor care au avut in preajma cazuri similare si intuit de cei care doar au auzit intamplator despre suferinta, mai ales psihica, a celor care trebuie sa lupte cu aceasta boala.

De aproape cinci luni, Andrei este internat in cadrul sectiei de Hematologie a Spitalului Municipal Bucuresti, asteptand ca tratamentul de citostatice care i se administreaza si care este din ce in ce mai puternic sa dea rezultate si boala sa intre in remisie pentru a putea face salvatorul transplant de maduva. Din pacate, conditiile de tratament in spitalele din Romania sunt cunoscute de noi toti, dar in cazul unui bolnav de leucemie ele pot fi fatale. Astfel, cea mai mica infectie din perioada care survine in urma administrarii de citostatice, cand imunitatea organismului e foarte scazuta, intarzie continuarea tratamentului, reducand si eficienta acestuia si diminuand considerabil sansele de reusita. Andrei a avut pe parcursul tratamentului 2 episoade importante de complicatii: pneumonie si, de data foarte recenta, spargerea unei vene la mana dreapta care a avut ca si concecinte infectarea si inflamarea severa a acesteia. Aceste evenimente nu ar fi avut poate loc intr-un spital care sa ofere pacientilor conditiile de sterilitate absolut necesare pentru un tratament corespunzator.

Sansa lui Andrei in momentul de fata o reprezinta o ultima varianta de tratament in cadrul unei clinici din Italia, dotata corespunzator si oferind conditii septice impecabile, tratament care ar trebui sa-l ajute ca boala sa intre in remisie si sa poata efectua transplantul de maduva. Mentionez ca Andrei o are ca donator pe sora lui, Cristina, cu care e 100% compatibil.

Sper ca toate informatiile de mai sus sa fie utile celor care doresc sa-l ajute pe Andrei, fie ei prieteni sau oameni de buna credinta care nu-l cunosc sau au auzit de cazul lui prin intermediul prietenilor lui. Orice ajutor, cat de mic, e binevenit.

2 comentarii:

Anonim spunea...

aveti incredere ca veti reusi! nu cedati! va doresc succes!

andra spunea...

ma bucur mult ca a reusit sa ajunga in anglia.
trebuie timp si rabdare dar se pare ca am cam inceput sa se lege treaba.
va rugam sa ne tine-ti la curent cu starea lui andrei.
toate buna